Wijngaard I Wijnmakerij I Stokerij
Gespecialiseerd in mousserende kwaliteitswijn volgens de traditionele methode

Het verhaal van Sofie & Marnix

Wij, Sofie en Marnix, zijn sinds de zomer van 2014 de trotse eigenaars en bewoners van dit paradijsje. Tot dan was de boerderij en het land van 5,5 ha, eigendom van de familie Meesters. De grootvader van Kees Meesters, de vorige eigenaar die er geboren is, heeft het huis gebouwd in 1914. En de vader van Kees, toen 9 jaar, heeft de eerste steen gelegd. Samen met zijn echtgenote Hélène heeft dit respectabele echtpaar een leven lang goed geboerd op de Heenwerf. Waar nu de wijngaard is, was vroeger een perenboomgaard.

Hoe we als Belgen in Kruisland terecht gekomen zijn? Dat was puur toeval. Het lot heeft ons naar deze mooie plek geleid alsof het voorbestemd was. In onze zoektocht naar een koopwoning kregen we geen klik met het Belgische aanbod. We staken de grens over en ontdekten dat we minder files, meer natuurschoon en rust hadden. Dat was precies wat we zochten.

Bij onze eerste verkenning maakten we toevallig kennis met een ouder stel. Ze nodigden ons gelijk uit op de koffie. Het waren de voormalige eigenaars. Een jaar later zijn we verhuisd naar de Heenwerf. De verbinding met de buren, de streek en met de mensen die we toevallig ontmoeten, is erg bijzonder.
Zowel het woonhuis als de grootste schuur, gebouwd in 1939, zijn Rijksmonumenten. 

Ons domein heeft sinds 2016 de officiële status van "Landgoed" verkregen. En om de "agrarische bestemming" te kunnen behouden en de derde schuur niet te hoeven afbreken, moesten we zelf maar boer worden! Wijnboer leek ons het aantrekkelijkste! Met Marnix zijn universitaire achtergrond als landbouw ingenieur, zijn zakelijk inzicht, en de commerciële, creatieve persoonlijkheid van Sofie, in combinatie met onze bijzondere energie als koppel, hadden we er alle vertrouwen in. Ons leven kwam in een stroomversnelling.De wijngaard werd aangeplant in 2016/2017 en tegelijkertijd werd Marnix opgeleid als 'wijnboer-wijnmaker'. Sindsdien is onze passie aan het uitgroeien tot een prachtig bedrijf waarbij we tegelijkertijd een fulltime job uitoefenen in België. Daarom zijn we ook zo dankbaar voor de vele helpende handen van onze familie, buren, vrienden en kennissen die samen genieten van deze prachtige plek en onze droom helpen waar te maken.


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram