Dit is dé culinaire Nederlandstalige podcast. Topchefs, smulpapen, zelfbenoemde culi’s, foodlovers zelfs, vinologen, auteurs van kookboeken, wijnmakers, jager-verzamelaars, enthousiaste moestuiniers. Iedereen schuift aan bij Petra Possel aan de keukentafel om te praten over fantastische producten, eten, koken, genieten, wijn.
Wij zijn grote fan van deze leuke, interessante podcast en zijn blij dat we "Culinaire Vriend" mochten zijn in de aflevering die vlak voor Kerst 2024 live ging en waar SVH Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen praat met host Petra Possel over zijn culinaire ontwikkeling, zijn werk als TV-maker en zijn meest recente kookboek Lekker Hollands. Ook zijn deelname aan internationale kookwedstrijden komt aan bod.
Lees hier welke mousserende kwaliteitswijnen er in hun Top 10 staan.
De Nederlandsewijngids.nl is een particulier initiatief zonder commerciële belangen. Onafhankelijk. Het doel van hun activiteiten is dat je kennismaakt met wijn van eigen bodem. Initiatiefnemer en hoofdredacteur is Nico Schipper. Hij voelt zich als een vis in het water in de wereld van communicatie en marketing. Teksten schrijven is helemaal zijn ding. De passie voor Nederlandse wijn inspireerde hem om nederlandsewijngids.nl te lanceren.
Nico Schipper: "Klassieke bubbels zijn best prijzig. Daar hoef je niet van op te kijken, want het maken van een mousserende wijn volgens de méthode traditionnelle is arbeidsintensief en duurt lang. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor een bubbel waarvan de 2e gisting niet op de fles maar in de tank plaatsvindt. Dan lever je wel in op kwaliteit, omdat de omarming tussen wijn en mousse lang niet zo innig is. Daarom deze Top 10 van de beste Nederlandse bubbels onder € 25, onze tips voor prima bubbels voor een vriendelijke prijs."
En Nico gaat verder; "De meeste domeinen in deze Top 10 zijn minder bekend dan die in de Top 10 van de beste Nederlandse bubbels. Ze presenteren zich niet als bubbelspecialisten en maken vooral stille wijnen. Dat geldt natuurlijk niet voor Landgoed Heenwerf, dat met de Cuvée Alliance ook in deze prijscategorie een uitblinker op de markt brengt. Andere mousserende wijnen in deze lijst werden tijdens (internationale) keuringen onderscheiden. De rijpingstijd is meestal korter, maar het zijn stuk voor stuk bubbels waar je familie en vrienden mee zult verrassen."
Ramon proeft unieke Ratafia Likeurwijn in Kruisland!
Toen programmamaker M. Camp ons als wijnmakers contacteerde om te vertellen dat hij gehoord had dat we de beste bubbels van Nederland maken en meer te weten kwam over ons verhaal, was hij niet meer te stuiten. Want, zo vertelde hij, wij hoorden in zijn programma thuis! De opnames hebben plaats gevonden in september 2024 tijdens de druivenpluk. De filmploeg heeft een volledige dag tijd genomen om de processen van de pluk, de persing, en het maken van de Ratafia Likeurwijn in beeld te brengen, waarbij er ook veel aandacht besteed werd aan ons verhaal.
Klik HIER om het programma terug te kijken.
Perswijn Magazine vol lof over onze wijnen!
"Beloftevolle nieuweling". "Knappe wijnen". Dat zijn de bevindingen die het magazine PERSWIJN, voor de professional en wijnliefhebber, schrijft nadat ze onze mousserende kwaliteitswijnen geproefd hebben voor hun Nederlandse wijnspecial. In #5, dat in de zomer van 2024 gepubliceerd werd, ging speciale aandacht uit naar Nederlandse wijnen. Het proefpanel heeft meer dan 150 wijnen geproefd. Cuvée Prestige behaalde de hoogste score 15,5/20 bij de categorie mousserende wijnen, Cuvée Alliance en Cuvée OrRose kregen beiden een mooie 15/20.
De Brabantse Wal stimuleert het toerisme in onze streek (Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht). Zo kunnen de wijnliefhebbers ons gemakkelijk vinden. Wij adverteren in de editie/krant 2023 die net verschenen is en er staat een mooi artikel online op hun website. Klik hier om het artikel te lezen.
https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.PhotoGrid/images/thumbnail-grid.svg