Wijngaard I Wijnmakerij I Stokerij
Gespecialiseerd in mousserende kwaliteitswijn volgens de traditionele methode

Destilleren

In onze stokerij is al heel wat gestookt en gedestilleerd. Het is een langzaam proces waarbij eerst een ruwstook en daarna een fijnstook gebeurt. De alcohol komt echt druppelsgewijs uit de stookketel. Marnix volgde de opleiding bij Geurt Van Rennes in het jenevermuseum in Schiedam. 

Tijdens de beginfase van de covid periode hebben we het verschil gemaakt voor de Bravis ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom. Er was namelijk een groot tekort aan ontsmettingsalcohol voor de beademingsapparatuur. 

Het idee was om alcohol uit wijn te destilleren. Wij deden een oproep via sociale media om ons slechte wijnen te bezorgen. Er werd massaal veel wijn aangeleverd die we met behulp van vrijwilligers allemaal opengemaakt en leeggegoten hebben. De operatie gebeurde buiten in de frisse lucht, want destijds was het erg belangrijk om de anderhalve meter te respecteren! Het ziekenhuis was ons erg erkentelijk voor onze vrijwillige hulp. We hebben in totaal meer dan 80 L geleverd. 

IMG_4836
IMG_4833
IMG_4634
IMG_4832
IMG_4830

Iedere oogstperiode optimaliseren wij de reststromen door van de persresten van de druiven, namelijk de schilletjes, de steeltjes en de pitjes, een zacht en fruitig destillaat te maken. Toerlezjoere is een exclusieve drank (45%) gemaakt naar een gekend Italiaans recept. We hebben jaarlijks slechts een veertigtal uniek genummerde flessen te koop. 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram